Fysik
Integrere et udtryk
udtrykket
- ∫v^2v^1 (a / v2) dV er integreret til
- a [ -v-1 ] v^2 v^1
nogle der kan skrive mellemregningen?
Svar #1
21. august 2012 af Jerslev (Slettet)
#0: Det kan du da godt selv. :) Omskriv integranten til a*v-2 og integrer så som du plejer for potensfunktioner.
Svar #3
21. august 2012 af mathon
eller skrevet
∫ -1/v2 dV = 1/v
hvoraf
∫ 1/v2 dV = - ∫ -1/v2 dV = - 1/v
og dermed
∫ a/v2 dV = -a ∫ -1/v2 dV = -a·(1/v) = -a/v
så
v1∫v2 a/v2 dv = -a/v2 - (-a/v1) = -a·((1/v2) - (1/v1)) = a((1/v1) - (1/v2))
til brug
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=1224760
Skriv et svar til: Integrere et udtryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
