Matematik

Forklaring af konstanter

21. august 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har 3 opgaver som jeg ikke ved om jeg har formuleret mig korrekt på, håber nogen lige vil se efter.

1) en kande med varm te bliver kølet af, hvis den står uden tehætte på. Teen er y grader varm, når der er gået x minutter efter den er blevet lavet.  Formen: y = 78 * 0,98^x 

hvad fortæller tallene om? mit svar: 0,98 betyder at temperaturen falder med 2% når der er gået et x antal minutter efter den er lavet ? 89 er starttemperaturen ?

 

2) Et vandrør udvider sig, hvis de bliver varmere. sammenhængen mæ temperaturen x(målt i C) og længden af vandrøret y(i meter) er y=0,0045*x+25. Hvad fortæller tallene om ? 

Mit svar: 25 betyder at vandrøret er 25m som udgangspunkt når temperaturen er 0.Tallet 0,0045 betyder at temperaturen x, stiger med en faktor 0,0045 når temperaturen forhøjes med 1??

3)

Vi har M=M0*a^t, hvor M0 er mængden af rusmidlet i kroppen lige efter indtagelse, og a er en konstant, der afhænger af det pågældende rusmiddel. Da mængden aftager med tiden, vil a<1

Spm1) For et vis rusmiddel oplyses det at a=0,92(når tiden måles i timer). Hvad siger dette om rusmidlets nedbrydning?

Mit svar:

A=0,95 fortæller hvor hurtigt, at værdien af M(t) vokser, og da a<1 er M(t) aftagende med en faktor 0,95, når tiden måles i timer??

Håber på respons og mange tak på forhånd! 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2012 af peter lind

1) den falder med 2% når der er gået 1 min. Hvor får du de 89 fra?

2) længden stiger med 0,0045m når temperaturen stiger med 1 grad ikke med en faktor

3. "M(t) vokser" nej den aftager, som du også skriver senere. Hvor får du de 0,95 fra ?. Det står ikke i opgaven


Svar #2
21. august 2012 af Jelly (Slettet)

1) sorry jeg menet selvfølgelig 78

3) her mener jeg 0,92 tastefejl.

så 

1) den falder med 2% når der er gået 1 min, når 78 er starttemperatur

3) og ja m(t) aftager, med en faktor 0,92 :)

Er dette rigtigt nu ? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2012 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Forklaring af konstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.