Fysik

Arbejde og gas

22. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Det er et spørgsmål til b) delen

i b, 1) fik jeg p = 1,4 L (som passer fint med facit) 

i 2) fik jeg så -10,1 J (passer med facit) 

men i c) får jeg 35 J (passer ikke med facit, idet facit er Q = -35 J) 

hvordan jeg har reget 

     Q = n*(Cv+R)*ΔT

hvor Cv = 5/2 R 

ovenstående er formel fra min bog. Men hvordan kan det være at der i facit er negativt fortegn? 

Det samme gøre sig gældende senere hen i c), hvor jeg skal beregne det varme omgivelserne har tilført eller modtaget. 

Hvorfor er der et minus foran resultatet i facit? 

 

Kan det have noget at gøre med at temperaturen i flaske før den blev anbragt et andet sted var varmere, og dermed mister den noget energi til omgivelserne og derfor skal der minus foran resultatet? 

 


Svar #1
22. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Hermed vedhæftet spørgsmål 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Fortegnet angiver jo, hvilken vej der overføres energi. Yder man et negativt arbejde, modtager man energi udefra.


Svar #3
22. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Ved at bruge den formel som er angivet i bogen fik jeg et resultatet med positivt fortegn, mens facit er negativt. 


Skriv et svar til: Arbejde og gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.