Fysik
Opvarmning af vand
Jeg vedhæfter spørgsmålet og skal have hjælp til det, da jeg ikke kan komme i gang med opgaven
Svar #1
22. august 2012 af asddsaf (Slettet)
Spg
Svar #2
22. august 2012 af mathon
at opvarme 100 kg opløsning fra 20ºC til 60ºC
kræver
Q = m·c·ΔT = (100 kg) · (4,186 kJ/(kg·Cº)) · (40ºC) = 16744 kJ
fortætning/kondensering af 1 kg mættet vanddamp frigiver 2260 kJ
afkøling af 1 kg fortætningsvand á 100ºC til 60ºC frigiver 167,44 kJ
fra 1 kg mættet vanddamp á 100ºC til 60ºC afgives i alt 2427,44 kJ
antal kg mættet vanddamp fornødent til at opvarme 100 kg opløsning fra 20ºC til 60ºC
m = (16744 kJ) / (2427,44 kJ/kg) = 6,90 kg
Svar #3
22. august 2012 af asddsaf (Slettet)
fortætning/kondensering af 1 kg mættet vanddamp frigiver 2260 kJ
afkøling af 1 kg fortætningsvand á 100ºC til 60ºC frigiver 167,44 kJ
Hvorfra har du ovenstående information fra?
Svar #5
22. august 2012 af asddsaf (Slettet)
#4 Helst inden i morgen, så vi kan lære det inden eksamen. Føler du dig ellers klar?
Svar #6
22. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)
Nej, det gør jeg faktisk. Men nu må vi se, hvilke opgaver der bliver stillet. Hvad med dig ?
Svar #7
22. august 2012 af asddsaf (Slettet)
Det samme her.. Lad os håbe at den er lidt nemmere end sidste gang.
Og Mathon lader vente på sig.
Svar #8
22. august 2012 af mathon
vands specifikke varmekapacitet
c = 4,186 kJ/(kg·K)
vands specifikke fortætningsvarme
ved 100ºC
L = 2260 kJ/kg
opvarmning/afkøling
Q = m·c·ΔT
Svar #12
22. august 2012 af asddsaf (Slettet)
Gid man kunne gennemskue sådanne opgaver som mathon :) Det kommer vel med øvelser engang.
Svar #13
22. august 2012 af asddsaf (Slettet)
Kan du også hjælpe med b) delen?
Svar #14
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)
Man kan faktisk paste opgaven ind, så den er umiddelbart læselig.
Svar #17
22. august 2012 af asddsaf (Slettet)
i bogen står der
ΔS12 ∫21 dQ / T
er det ens med
ΔS = Q/T
Svar #19
22. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)
Jeg har kun set det med ΔS=n*C_v*ln(v_2/v_1) ? eller ΔS=n*C_v*ln(T_2/T_1) ?
Svar #20
22. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)
Hvorfra ved du at det er konstant temperatur ? Der sker jo en blanding ?
Så bliver den:
ΔS = Q/T=1/T*( n*C_p*ΔT) ?
