Matematik

Funktioner

22. august 2012 af cillebaek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Har brug for noget hjælp her.. 

Jeg har en opgave der lyder: 

For den ekspontielle funktion f(x) = b * a^x gælder det at f(2) = 5 og f(12) = 100 

- Bestem tallene a og b 

Men hvordan finder jeg lige a og b? Er der nogen, der kan give mig en udregning på det, så jeg fatter det??

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2012 af nielsenHTX

du skal så løse ligningssystemet

f(2)=5 og f(12)=100 altså 5=b*a2 og 100=b*a12  find a og b.

den findes en færdig formlen eller du kan divider den ene ligning med den anden.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.