Matematik

funktionssammenhæng mellem x og y

23. august 2012 af o0MBA0o (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der en der kan hjælpe med denne ?

 

Betragt følgende funktionssammenhæng mellem x og y:

X -3 -2 -1 0 1 2 3
y -7 -4 -1 2 5 8 11

hvad er funktionens forskrift?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du kan se, at der er en konstant tilvækst i x, når man går til højre i tabellen. Tilsvarende er der en konstant tilvækst i y. Prøv med en lineær funktion y = ax + b . Konstanten b er funktionsværvien for x = 0.


Svar #2
23. august 2012 af o0MBA0o (Slettet)

er det her så rigtigt ? 

y=3x+2

altså a = 3 og b = 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2012 af peter lind

ja


Skriv et svar til: funktionssammenhæng mellem x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.