Matematik

Ligninger

23. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har fået en ligning der ser sådan ud:

10-2(3x-1) = -3(x+2)

Jeg vil spørge om jeg skal starte med at sige 10-2=8 og derefter gange 3x med 8?

Eller er det forkert det jeg har gang i?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2012 af mathon

                     2 led         1 led
                 10-2(3x-1) = -3(x+2)

                 10       -      2(3x-1)     =   -3·(x+2)                + og - skelner mellem led

 

 

     


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2012 af 123434 (Slettet)

10-2(3x-1) kan man reducere til 10-6x+2

Du kan godt resten selv, ikke?

 


Svar #3
23. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet)


Svar #4
23. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Mange tak 123434.

Har først set din besked nu.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2012 af Sendai (Slettet)

#3

Ingen af dem.

Du skal gange med 2


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. august 2012 af mathon

 

      10       -      2(3x-1)     =   -3·(x+2)                 gang ind i parenteser

      10       -      (6x-2)     =   (-3x-6)                     hæv parenteser

      10 - 6x+2  = -3x-6                                         reducer hver side

      12 -  6x     =   -3x-6                                       adder 6x

      12 = 3x - 6                                                    adder 6

      18 = 3x                                                         divider med 3

       6 = x

 


Svar #7
23. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Tusind tak


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.