Matematik

Reduktion med brøker og 2 variabler

23. august 2012 af Sl3pP1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har stirret mig fuldstændig blind på opgaven som er:

 

((7/2)a-(9/4)b)/((7/4)a-(9/8)b).

 

Jeg ved resultatet er 2, men jeg kan simpelthen ikke se hvordan jeg kommer frem til det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Sæt en faktor 2 udenfor i tælleren:

[ (7/2)a-(9/4)b ] / [ (7/4)a-(9/8)b ] = [ 2·(7/4)a-2·(9/8)b ] / [ (7/4)a-(9/8)b ]

                                                    = 2 · [ (7/4)a-(9/8)b ] / [ (7/4)a-(9/8)b ]

                                                    = 2

Forbehold: 7a -(9/2)b ≠ 0


Svar #2
23. august 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Ha, ja det var da så simpelt at jeg ikke kunne se det. Tak for den da :)


Skriv et svar til: Reduktion med brøker og 2 variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.