Matematik

Logaritme ligninger

25. august 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan I lige hjælpe mig med disse ligninger:

a) 3x=7

Vi sætter log in på begge sider:

log(3x) = log(7)

Så flytter vi det opløftede x

x · log(3)  = log(7)

For at isolere x, skal vi dividere begge sider med log(3)

(x·log(3))/(log(3))=  (log?(7))/(log(3))

x = (log(7))/(log?(3))= 1.77

x = 1.77

 

Er det rigtig gjort? Hvad med denne her?

log(2+x )=7

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2012 af SuneChr

1) er korrekt

2) 107 = 2 + x    ⇒     x = ..........


Skriv et svar til: Logaritme ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.