Studievejledning

AT, AP og NV

07. september 2005 af maltbolsje (Slettet)
Hej, jeg håber virkelig, der er nogle, der ved noget om det her eller kan henvise til et oplysende link.

Vi har AT1 i denne uge (alkohol - kemi, idræt og his), og vores lærer har sagt noget om, at vi afsluttende skal skrive en rapport på 2 sider. Vi skal aflevere den på fredag. Er der nogle, der ved noget om det? Vi får jo opgaven i morgen, så vi har en dag til at lave den... er det bevidst eller bare dårlig planlægning?

Får man karakterer i NV?
Får man det i AP?
Er AT-forløbene ens på alle skoler? Eller i det mindste på gymnasiet?

Venter spændt på et svar.

Svar #1
07. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

Er der virkelig ingen 1.g'ere, der ved noget om det?

Svar #2
08. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

Red min dag, en eller anden

Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

Først og fremmest, så ved jeg ikke en pind og de tre fag, som du nævner - beklager :/

Men mht din opgave, så synes jeg egentlig det er lidt svært at hjælpe, når man ikke selv hel ved, hvordan din opgave lyder.

Nu nævner du, at du skal skrive om alkohol - kemi, idræt og historie. Det eneste, som jeg lige kan tænke mig frem til at skrive omkring alkohol i forbindelse med kemi er hvordan alkohol optages i kroppen. Jeg har et lille afsnit om, hvordan 'ethanol omsættes i kroppen', hvis det er noget, som du kan bruge? :) Ellers ved jeg ikke, om man også kan gå ind og se på virkningen af antabus...

Men her var da lidt forslag :)

Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

Hovsa. Skal lige nævnes, at jeg først kan sende det senere i dag, når jeg kommer hjem fra skole :/

Brugbart svar (1)

Svar #5
08. september 2005 af chrisjorg (Slettet)

AT er almen studieforbederelse, og du skal aflevere en 1-2 siders rapport i form af referat, IKKE LOGBOG. du skal behandle arbejdsmetoder og resultatet af gruppearbejdet, med fokus på ét fag (det du bedst syntesom). Jeg har dansk, historie, naturvidenskabeligt grundforløb og matematik. Skriver enten om mat eller NG.


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. september 2005 af Fjolset (Slettet)

Som nævnt for oven er AT Almen Studieforberedelse. Skal også aflevere et referat for ugens forløb i morgen som også skal være på 2 sider. Jeg tror selve formålet med AT er ens på alle skoler men emnerne er forskellige, som også bliver nævnt i en bog du burde have fået "Primus".

Og ja vi får karakter for selve referatet måske i dit tilfælde rapporten, desuden kommer det også til at tælle i vores standpunktskarakter i december.
Da du skal skrive væsentligt meget ville jeg råde dig til at lave noget i dag (samle notater osv.), ellers bliver man højest sandsynligt fucket når man skal skrive næste dag. Nu du minder mig om det tror jeg at jeg går i gang nu. :D

P.S håber det hjalp.

Brugbart svar (1)

Svar #7
08. september 2005 af allan_sim

#0.
Svar:

1) Er det bevidst eller dårlig planlægning? Tja.
2) Får man karakterer i NV? Ja, men den er ikke medtællende.
3) Får man karakterer i AP? Ja, men den er ikke medtællende.
4) Er AT-forløbene ens på alle skoler? Nej.
5) På alle gymnasier? Nej.

Brugbart svar (1)

Svar #8
08. september 2005 af Mester_Bean (Slettet)

Vi har om kroppen, i sammenspil med idræt, matematik, fysik og biologi. Men vi skulle ikke skrive sådan en aflevering, som I taler om. Vi skulle bare forberede et foredrag, som vi præsentede foran klasse og lærere

Svar #9
08. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

Tak til alle svarene, men jeg fandt ud af det i dag. VI skal først aflevere rapporten på næste fredag, så vi har en uge, ikke en dag.
Jeg vil gerne kommentere alle indlæggene, fordi det åbenbart er anderledes fra gym til gym.

Micc_86: Mange tak for dit tilbud, men det er ikke det, som opgaven skal handle om, men det som chrisjorg skriver.

chrisjorg: Vores opgave lyder også sådan. Da jeg først fik det at vide rynkede jeg lidt på næsen, fordi jeg troede at det skulle handle om alkohol, og ikke vores arbejdsform og kilder osv. Men vi skal ikke fokusere på et fag, men på dem alle. Hvilket emnet har du haft om?

Fjolset: Vi har ikke fået "Primus." Hvad handler den om? Vi har fået at vide at vi ikke får karakterer, men det skifter nok fra gym til gym. Vi får en "udtalelse" (jaaa!)

allan_sim: Kort og kontant :) Hvad menes der med 'medtællende'?

Mester_Bean: Fik I så karakterer for det?

Brugbart svar (1)

Svar #10
08. september 2005 af allan_sim

#9. At du får karakterer, men de kommer ikke til at optræde på dit eksamensbevis.

Brugbart svar (1)

Svar #11
08. september 2005 af Mester_Bean (Slettet)

#9 - Nej vi fik ikke karakter for det.. og faktisk heller ingen udtalelse.. de sagde "Meget flot" eller "fint" eller hvad de nu havde lyst til at sige

Svar #12
08. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

#10 Okay, så betyder det jo ikke noget. Så kan man jo slappe lidt af.

Generelt vil jeg gerne spørge 1.g'erne: Hvad synes I om gym indtil videre?

Brugbart svar (1)

Svar #13
08. september 2005 af Mester_Bean (Slettet)

#12 - Tror vi har haft den diskussion op at køre, men jeg synes det går rigtig godt! Vores gymnasium havde et rigtigt godt introduktionsprogram. Men hvis du tænker i forbindelse med reformen... Så er der et par ting, som godt kan irritere! Eksempelvist har vi intet fast skema! MAn er nødt til, hver dag at gå ind på nettet, og tjekke hvilke fag man har næste dag!

Men synes virkelig vores skemaer ser ret kedeligt ud! Der er næsten ingen spændende naturvidenskabelige fag, og vi har alt for mange ligegyldige ting som Latin, sproghistorie, gennemgang af navneord og udsagnsord???! Det eneste jeg glæder mig til, er tirsdag og fredag.. for det er de eneste dage, hvor vi har matematik!

Brugbart svar (1)

Svar #14
08. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

"Okay, så betyder det jo ikke noget. Så kan man jo slappe lidt af."

Jeps. Fag der ikke gives karakterer i er pr. definition ligegyldige og må betragtes som sovetimer. That's the spirit!

Brugbart svar (1)

Svar #15
08. september 2005 af Mester_Bean (Slettet)

... og vi har ikke tysk før midten af oktober måned! - Det er godt nok for dårligt, synes jeg personligt! Og så er det endda bare en del AP

Svar #16
08. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

#13 I så fald har jeg ikke færdes på Studieportalen i lang tid nok.
Vores skema skifter også virkelig meget. Et par fra klassen har ikke internet, så det er rimlig besværligt for dem.
Vi har også kun haft engelsk to gange og slet ikke haft 2. sprog endnu, men vi får det i næste uge. Men ja, der er virkelig mange AP-timer. Husk på, at det kun er et ½ år.
Jeg har også valgt en naturvidenskabelig retning med kemi a, bio b og mat b (som jeg vil have på a), og vi har kun tre mattimer pr. 14. dag, og to NV pr. uge (plus øvemoduler, men de bliver jo ikke altid brugt, og det svarer jo kun til en time, fordi klassen bliver delt op).
Indtil videre har vi haft tre mat-timer, så vi er stadigvæk i gang med at repetere. Det går lidt langsomt frem. Jeg vil meget hellere have bio, kemi eller mat i stedet for idræt. Vi har haft FIRE idrætstimer i denne uge pga. AT-forløbet, hvoraf vi havde tre af dem i går. En hel dag med idræt, pyha. Heldigvis var der også teori, som mindede lidt om fysik. I dag havde vi fire timer med NV, så det var virkelig fedt.

#14 Okay jeg kan godt se din pointe, men AP interesserer mig ikke så meget. Så hvis det ikke betyder noget på afgangsbeviset kan jeg jo slappe af, bare jeg sørger for at bestå (i min verden er det over otte... i folkeren). Det er jo heller ikke så svært. Da vi havde brugt et par moduler på at repetere kunne jeg huske det meste (altså grammatik.) Men sproghistorie er kedeligt, vores lærer er så gammel og tør.


Svar #17
08. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

en time = et modul, dvs. 90 min. Ved ikke om det også er sådan på andre gym.

Brugbart svar (1)

Svar #18
08. september 2005 af Fjolset (Slettet)

#12

Jeg synes reformen er skod, fordi den er forvirrende, latterlig og mærkelig (latin? Come on...).

Jeg synes gymnasiet er fedt fordi:

1. fest næsten hver uge.
2. frække damer.
3. billige damer.

;)

#16

Har også den naturvidenskabelige linie, men bare med Kemi A, Biologi A og Matematik B. NV, fysik og engelsk er klart de fedeste fag. Vores skema er næsten altid det samme, med undtagelse af AT-ugen, så det er okay på mit gym.

Svar #19
09. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

#18

Så meget latin er det jo heller ikke, ca. 1/4-del af AP. Men ja, det er trættende. Mere naturvidenskab! Vi har de bedste lærere i det fag.

Svar #20
09. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

Jeg kommer lige med en efterlysning:

Hvis nogle har lavet en skr. aflevering i AT, og de har fået den afleveret og bedømt, vil jeg MEGET gerne se på den. Jeg er lidt i tvivl om, hvordan man skal strukturere sådan en opgave, fordi vi aldrig har lavet noget lignende.

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 41 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.