Fysik

beregn et lods densitet

25. august 2012 af mimok (Slettet)

Jeg skal beregne et lods densitet, jeg kender følgende:

Fop=5N
mlod=1,3kg
g=9,82N/kg 

Hvordan skal jeg fortsætte? Skal jeg så beregne loddets volumen med V=Fop/(g*ρ), men jeg kender ikke ρ. Men jeg ved at loddet er nedsænket i vand, er ρ=1,000 g/cm? Eller skal jeg bruge V=m/ρ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Massefylden ρ skal jo findes, og den findes som m / V . Rumfanget kan beregnes fra opdriften.

Vlod = Fopdrift / (g·ρvand)

ρlod = mlod / Vlod = (Ft/g) / (Fopdrift /(g·ρvand)) , så

ρlod / ρvand = Ft / Fopdrift


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2012 af mathon

        vand er så velegnet til bestemmesle af et uregelmæssigt legemes rumfang
        under anvendelse af opdrift,
        da dets rumfangstal og massetal er ens, såfremt man anvender de sammenhørende enheder.

         Det fordrer dog, at det undersøgte legeme ikke er vandsugende

 

 

             rumenhed          masseenhed

                 cm3                    g

                 dm3                    kg

                 m3                      t

                

 


Svar #3
25. august 2012 af mimok (Slettet)

Okay mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. august 2012 af mathon

                 
                   Fop = mfortrængt ·g

                   mfortrængt = Fop / g

                   Vfortrængt·ρ = (Fop / g)

                   Vfortrængt = (Fop / g) / ρ
 

                   Vlegeme = Vfortrængt = (Fop / g) / (1 kg/dm3)


Svar #5
25. august 2012 af mimok (Slettet)

Så dvs. at ρlod=(ρvand·Ft)/Fopdrift


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, se #1 .


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. august 2012 af mathon

                 

                                                ρlod = (mlod·g / Fopρvand

overensstemmende med #1

                                           


Skriv et svar til: beregn et lods densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.