Matematik

Matematik - hjælp

26. august 2012 af Zhuu (Slettet)

En funktion f er givet ved 
f(x)= −x^3+ 3x^2 + x + 4.

Grafen for f har netop én tangent t med hældningskoefficient 4 .

a) Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for t .

Hvordan løser jeg denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

En tangent, du burde tænke differentialregning som det første.

 

f '(x) = -3x^2+6x+1

Så siden f '(x) er hældningen til tangenterne, så sæt 4 ind på f '(x) s plads og løs lingingen. Den skulle kun have én løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2012 af mathon

        løs ligningen
                              f '(x) = 4

                              -3x2+6x+1 = 4

                               3x2 - 6x + 3 = 0

                               x2 - 2x + 1 = 0

                               (x-1)2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2012 af nielsenHTX

løs f '(x)=4


Svar #4
26. august 2012 af Zhuu (Slettet)

Tak for hjælpen. Jeg prøver.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2013 af Brombas (Slettet)

Hej jeg forstår ikke dette.. 

Jeg har prøvet at løse det og får at f'(x)=4 giver 1

betyder det så at mit røringspunkt er (1.4) ??


Skriv et svar til: Matematik - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.