Matematik

Reducer udtrykkende

26. august 2012 af Yazzzim (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder her og kæmper med en lang matematik aflevering og så kom der disse her regnestykker

a. 4+3x-5
b. 3x-2x+x
c. 7a-a+3
d. 8x-(1+x)
e. 5x+(4+3x)
f. 7·(2x+1)-4x

Man skal reducere mest muligt og jeg ved ikke hvordan man reducere ? 

Hvis der var nogle der ville hjælpe ville det være fantastisk!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2012 af mathon

 

     a. 4+3x-5 = 3x-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. august 2012 af mathon

b. 3x-2x+x = (3-2+1)x = 2x


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. august 2012 af SuneChr

At reducere vil sige at forenkle, at gøre noget så kort som muligt.

2x + 3x + 1 - 7x + 13   kan reduceres til    - 2x + 14   =  2(- x + 7)   Længere kan vi ikke komme.


Skriv et svar til: Reducer udtrykkende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.