Matematik

Retningsvektor opgave

27. august 2012 af laura122 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg sidder med en opgave som jeg har meget svært ved at finde ud af, hvordan jeg skal gribe den an, så jeg håber på at kunne få lidt hjælp. Opgaven lyder:

Vektorerne a og b er bestemt ved, at 
a=(3,k) og b=(t,−1).

Bestem k således, at retningsvinklen for a er 65° og t således, at retninsgvinklen for b er 230°.

Find derefter længderne af a og b for de fundne retningsvinkler.

 

På forhånd tak, hilsen Laura :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af mathon

        a =[3,k]

        tan(65º) = k/3

        2,14451 = k/3

        k = 3•2,14451 = 6,43352


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2012 af WHiP (Slettet)

En retningsvinkel for en vektor er en vinkel regnet med fortegn fra førsteaksens positive del til vektoren afsat ud fra (0,0).

Vektor a er a=<a1, a2>.

Retningsvinklen v kan bestemmes ud fra:

cos(v)=a1/|a| og sin(v)=a2/|a|

Udnyt den første til at bestemme |a|, indsæt dette i den anden ligning og løs for a2 som så svarer til k. Gør det samme for b.


Svar #3
27. august 2012 af laura122 (Slettet)

Tusind tak til jer begge, det hjalp mig meget! 


Skriv et svar til: Retningsvektor opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.