Matematik

Ligning

27. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har fået et spørgsmål der lyder således:

På diskotek "apelsinen" koster en cola 20kr. På diskotek "Bananen" koster en cola kun 15kr, men til gengæld skal man betale 30 kt i entre. Hvor mange colaer skal Micheal mindst drikke, før det bliver billigst for ham at gå på "Bananen"?

Spørgsmålet er ikke et svært spørgsmål, det jeg synes der bliver det svære er, at jeg skal have en ligning med. 

Er der nogle der har en ide, til hvordan jeg kan komme med en ligning til denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af WHiP (Slettet)

Den slags opgaver løses som lineære funktioner givet ved f(x)=ax+b

På "apelsinen" er der ingen éntre pris så b=0, hver cola koster 20kr, altså f(x)=20x

På "Bananen" er éntre prisen 30kr så b=30, hver cola koster 15kr, altså g(x)=15x+30

sæt f(x)=g(x) og løs for x. Så har du hvor mange colaer der mindst skal drikkes før Banenen er billigst.


Svar #2
27. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.