Matematik

hjælp til ligning:

28. august 2012 af louisegsa (Slettet) - Niveau: C-niveau

3(2x-4)=2(3x-1)-9

 

Jeg kan ikke få x til at give noget? Andet end 0?

 

3(2x-4)=2(3x-1)-9 

6x-12=6x-2-9

6x-12=6x-11

6x-6x=-11+12

? = 1

Hvad gør jeg galt?

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af WHiP (Slettet)

Er du sikker på den ser sådan ud? Hvis det er tilfældet så har den ingen løsning


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2012 af nielsenHTX

du har regnet rigtigt, men din tolkning er ikke korrekt, ligningen har ingen løsning. x∈{Ø} (den tommemængde)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2012 af peter lind

Lige noget rent formelt x ∈ Ø   {Ø} er en mængde, der indeholder et element nemlig Ø


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2012 af SuneChr

Se på ligningen  3(2x - 4) = 2(3x -1) - 9   grafisk:

Venstre side    f(x) =  3(2x - 4)     =  6x - 12

Højre side       g(x) = 2(3x - 1) - 9 =  6x - 11

Da grafen for f er parallel med grafen for g , er der ingen fælles punkter.


Svar #5
28. august 2012 af louisegsa (Slettet)

Mange tak for svarene! :-)

 

Skriv et svar til: hjælp til ligning:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.