Matematik

BMI - find vægten

28. august 2012 af NalleSpas (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan man regner sig frem til BMI'en har jeg fint styr på. Nu står jeg med en problematik der forekommer mig en kende mere belastet. Hvordan man med højde og BMI når frem til personens vægt? Opgave/eks.:

"En person der er 1,72m høj, har et BMI på 24." Hvad er personens vægt?

Er der nogen der kan være behjælpelige med en simpel formel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af Konjunktiv (Slettet)

Ryk rundt på formlen, og isoler vægten! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2012 af SuneChr

BMI  =  kg / m2  ⇒

kg = BMI·m2

Indsæt m = 1,72  og  BMI = 24


Svar #3
29. august 2012 af NalleSpas (Slettet)

Åh, tusind mange tak begge folk! :-D
 


Svar #4
29. august 2012 af NalleSpas (Slettet)

Ih. Det er både bittert og træls, men jeg er træt og jeg læser opgaverne én efter én. 
Er der nogen der kan fortælle mig hvordan jeg finder ud af højden? 

En person har et BMI på 26 og vejer 80 kg. Hvor høj er personen?
Igen, en simpel formel kunne være guld! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2012 af SuneChr

m  =  √ (kg / BMI)                           m er højden i meter


Skriv et svar til: BMI - find vægten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.