Matematik

løs ligningen

29. august 2012 af Helenesparre (Slettet)

Har en opgave der hedder

løs ligningen: (x^2-7) * (ln(x)-4) = 0

og er helt blank.

nogen der kan hjælpe?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af nielsenHTX

brug nulrelgen, et produkt er kun nul hvis en (eller flere) faktorer er 0,altså

(x^2-7) * (ln(x)-4) = 0 ⇔

x2-7=0 eller ln(x)-4=0  ⇔ fortsæt selv.


Svar #2
29. august 2012 af Helenesparre (Slettet)

mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2012 af mathon

som du omskriver

                             (x2 -  √(7)2) (ln(x) - 4) = 0

                             (x+√(7))·(x-√(7))·(ln(x) - 4) = 0

 


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.