Matematik

Reducer udtryk

29. august 2012 af swampendk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Det er efterhånden 10 år siden jeg sidst havde algebra og er nu startet på HF.

Jeg er på fjernstudie, så har lidt svært at spørge andre til råds i min nuværende situation.

men er der nogen der kan forklare, gerne så en baby kan forstå det, for jeg har virkelig svært ved lige algebra.

-7 + 3 (2 - x)

og 

2 (x + 3) - 3 (2 - x)

og

(a + b) × (a + b)

Synes det virker utrolig svært for mig, men det er alting indtil man lærer det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

du kan lægge tal sammen men ikke lægge x'er og tal sammen.

Du skal læse om regningsarternes hieraki(Først potenser så gange og divider så lægge sammen og trække fra).

Det er vigtigt at få styr på,

Den 1. parantes regnes først:  3*(2-x) - 7 = 3*2 - 3*x-7 = 6-7-3x = -1 -3*x


Skriv et svar til: Reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.