Matematik

Ligninger

29. august 2012 af rebecca4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lad der være givet 2 tal. Hvis man trækker halvdelen af det mindste tal fra det største, bliver resultatet tre gange så stort, som hvis vi trækker halvdelen af det mindste tal fra det mindste.
Hvor mange gange større er det største tal end det mindste? (Tip: Opstil en ligning med x og y)


Svar #1
29. august 2012 af rebecca4 (Slettet)

Jeg forstår virkelig ikke hvad det er jeg skal, på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2012 af SuhrB (Slettet)

Lad der være givet 2 tal. 

X og Y

Hvis man trækker halvdelen[ / 2] af det mindste tal[Y] fra det største[X], bliver resultatet tre gange så stort[3 *], som hvis vi trækker halvdelen af det mindste tal fra det mindste.

Det giver mig:

X - (Y / 2) = 3 * Y - (Y / 2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2012 af SuneChr

For  x < y har vi

y - x/2 = 3·x/2

og dermed

y = 2·x


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.