Matematik

Løsning af ligning

29. august 2012 af Risagermikkel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er lidt usikker på hvilken fremgangsmetode jeg skal bruge til løsning af denne her ligning, synes ikke jeg kan få den til at gå op når jeg bruger nulreglen.

-6x2+12x=0

Kan nogen evt hjælpe mig igang? Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af Sendai (Slettet)

Du skal isolere x.


Svar #2
29. august 2012 af Risagermikkel (Slettet)

6x(-x+12)=0 eller hvorledes?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. august 2012 af mathon

       

                      -6x2 + 12x = 0

                      6x2 - 12x = 0

                      6·x·(x - 2) = 0

 


Svar #4
29. august 2012 af Risagermikkel (Slettet)

Tror godt jeg forstår det nu. Mange tak Mathon!


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.