Matematik

Hjælp til ligninger

29. august 2012 af efehan (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg har virkelig brug for hjælp til disse ligninger..

 

1. 2x^2-6x=-4

2. 3x+4/x+1=3x^2+8/2x+2

3. (x+3)^2-4/3=x^3-3x^2-5*(-x)-1

 

Jeg håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2012 af mathon

 

           1.
                     2x2 - 6x = -4

                     2x2 - 6x + 4 = 0

                     x2 - 3x + 2 = 0


Svar #2
29. august 2012 af efehan (Slettet)

Tak for svaret jeg har udregnet den første, men hvad med nummer to ligning? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2012 af mathon

2.
                     3x  +  (4/x)  +  1    =  3  x2  +  (8/2x) + 2
           multiplicer med x

                     3x2  +  4  +  x    =  3x3  +  4 + 2x

                     3x2  +  x    =  3x3  + 2x                                      divider med x

                     3x  +  1    =  3x2  + 2

                     3x2 - 3x  + 1 = 0    og    x ≠ 0

 

                    


Svar #4
29. august 2012 af efehan (Slettet)

jeg forsrår den ikke :/


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.