Fysik

opgave 232- cirkelbevægelse- haster

29. august 2012 af nadja4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej med jeg

jeg har en opgave som jeg vil gerne have hjælp til og den lyder således:

En rundsav kører med 2000 omdrejninger pr. .minut. Savklingens radius er 22 cm.

a). Beregn klingens vinkelhastighed.

jeg ved at jeg skal bruges følgende formel til at beregne a: w=2pi/T, men problemmet er at jeg ikke kan omregne 2000 omdrejninger pr. minut til radian pr. ssekund. 

jeg tænkte på at bergen omkredsen ud første med formelen: O=2pi*r, dvs. O= 2*pi*22cm= 138,23 cm, men ved ikke lige om jeg kan bruges det til at omregne, så derfor spørger jeg hvordan man omregner 2000 omdr. pr. minut om til radian pr. s.


b). Beregn savtændernes fart.
c). Beregn savtændernes acceleration.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af peter lind

Hvis der udføres 2000 omdrejninger pr. min hvor lang tid vil det så tage at foretage en omdrejning ?


Svar #2
29. august 2012 af nadja4 (Slettet)

Svar # 1, det er det jeg ikke kan finde ud af det. jeg ved der går 360 grader pr. omdrejning men kan bare ikke lave den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2012 af peter lind

Det har ikke noget med antal grader at gøre. Sagt på en anden måde Hvis 2000 omdrejninger tager 1 minut, hvor lang tid tager så en omdrejning ?


Svar #4
29. august 2012 af nadja4 (Slettet)

er det så at man dividere 2000 med 60 sekunder så får man en omdrejining

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2012 af peter lind

nej. Det er almindelig købmandsregning. Hvis 2000 omdrejninger tager 1 minut må en omdrejning tage 1/12000 minut


Skriv et svar til: opgave 232- cirkelbevægelse- haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.