Matematik

funktionerne f og g

30. august 2012 af xAmaliej (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med dette spørgsmål. Skal fremlægge det i næste uge og differentialregning ligger langt væk fra mig.

( Se vedhæftet billede ) 

 

Spørgsmålet lyder således.

 

Funktionen h er defineret ved h(x) = g(f(x))

a) Bestem h(2)

b) undersøg, om tallet h'(-3) er negativ nul eller positivt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2012 af mathon

 

               h(2) = g(f(2)) = g(-1) = 3


               h ' (x) = g(f(x)) ' = g '(f(x)) ·f '(x)

               h ' (x) = g(-3) ' = g '(f(-3)) ·f '(-3) = g '(f(-3)) ·f '(-3)

fortegn
            for h '(-3) = g '(3) ·f '(-3)

                             (+) · (-) = (-)  

               h '(-3) < 0

 

 


Svar #2
30. august 2012 af xAmaliej (Slettet)

Forstår ikke helt den første, det med at bestemme h(2) 

og mange tak for hjælpen! ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen h(x) er defineret som den sammensatte funktion

h(x) = g(f(x)) .

Der er givet graferne for de to funktioner f(x) og g(x). For at beregne

h(2) = g( f(2) )

skal man først bestemme f(2) . Af grafen for f(x) aflæser man, at f(2) = -1 . Indsætter vi det i definitionen for h(x), har vi nu

h(2) = g( f(2) ) = g(-1) .

Vi skal nu bestemme g(-1) ved at benytte grafen for funktionen g(x). Man aflæser g(-1) = 3 , hvorfor

h(2) = g(-1) = 3


Svar #4
30. august 2012 af xAmaliej (Slettet)

nu jeg med, tak for hjælpen igen igen Andersen11 :D


Skriv et svar til: funktionerne f og g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.