Matematik

HJÆLP MED LIGNINGERNE!

30. august 2012 af Dilann (Slettet)

Løs ligningerne (hjælp: gang igennem med nævneren) 

Håber på, at der er nogen af jer derude, der kan svare på opgaverne! :-(

Der indeholder brøker med tal, men selve opgaven er ligning, løs dem:

Opgave a:

2                   1

_   x + 2 =     _

7                   7

 

Opgave b:

                  x - 3

3x + 4 =   ____

                    4

 

 

                  

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2012 af 123434 (Slettet)

Et bud:

Prøv at gang med på begge sider af lighedstegnet

1) 7

2) 4

 

 


Svar #2
30. august 2012 af Dilann (Slettet)

Opgave a:

2                   1

_   x + 2 =     _       <->

7                   7

 

      2                1

7 * _ x + 2 =    _  * 7    <->

      7                  7

 

7(x?) + 2 =  1

 

Hvad gør jeg derefter?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2012 af Singlefyren (Slettet)

Du skal huske at gange HELE venstre-og højresiden med 7... altså også +2.

7•(2/7 x + 2) = 7•1/7

2x    + 2/7    = 7/7

fortsæt....


Svar #4
01. september 2012 af Dilann (Slettet)

Okay, nu har jeg prøvet at regne det ud og håber, at jeg har gjort det rigtigt:

2                   1

_   x + 2 =     _       <->

7                   7

 

      2                2             1

7 * _ x + (7 *   _   )   =    _  * 7    <->

      7                7             7

2x + 2 = 1   <->

2x = 1 - 2   <->

2x = -1

              -1

x =         __

               2

 

x = 0,5

 

Men hvis det er forkert, kan du ikke regne det for mig? Så kan jeg se, hvordan man gør, og laver det hele selv videre på mine andre opgaver...

 

 


Skriv et svar til: HJÆLP MED LIGNINGERNE!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.