Matematik

Ligning med brøker

31. august 2012 af martinhepe (Slettet)

Hejsa.

 

Jeg har vedhæftet ligningen så i lige kan se den.

 

Men er der nogen der lige kan hjælpe mig med denne. Er ikke helt sikker på reglen med fællesnævneren.

 

Tak tak :)

Vedhæftet fil: hej.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2012 af mathon


      x≠1

                                                                bortskaf nævnerne ved at multiplicere med (x-1)
                                                                på begge sider

          (x-1)·(2x/(x-1)) = (x-1)·(5 - (4/(x-1))

          2x = (x-1)·5 - 4

          2x = 5x - 5 - 4    og   x≠1   .......osv......
   
 

       

Skriv et svar til: Ligning med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.