Matematik

Differentiering af f(x)=4x*e^(0,5x)

31. august 2012 af Sl3pP1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

 

Jeg sidder her og er faret helt vild i min differentiale-regning.

Jeg kan ikke forstå hvordan jeg kommer fra

f(x)=4x·e0,5·x

til

f'(x)= 4x · 0,5 · e0,5·x + 4e0,5x

 

Jeg er dog stadig med på at f(x)=ekx giver f'(x)=k·ekx.

 

Er der en venlig sjæl der har tid til at give mig en forklaring?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2012 af mathon

 

                       f(x) = 4x·e0,5·x

                       f '(x) = 4·e0,5·x  +  4x·e0,5·x·0,5


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2012 af peter lind

Der bruges reglen om differentiation af et produkt f(x) = g(x)*h(x),  f'(x) = g'(x)*h(x) + g(x)*h'(x) her med g(x) = 4x, h(x) = e0,5x


Skriv et svar til: Differentiering af f(x)=4x*e^(0,5x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.