Matematik

Hjælp med ligningen!

01. september 2012 af Dilann (Slettet)

Hej alle. Jeg har brug for hjælp til at løse ligningen, så jeg kan se, hvordan man gør. Kan ikke finde ud af det.. Men jeg har prøvet at regne den ud flere gange og er usikker på, om jeg har gjort det rigtigt. Er det korrekt?

Her er ligningen vedhæftet, kig!

Vedhæftet fil: Brøker med ligning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2012 af YesMe (Slettet)

Den ser meget forvirret og uoverskuelig ud - og desværre ukorrekt.

3x + 4 = (x - 3)/4      ganges med 4 på hver sider

12x + 16 = x - 3       trækkes med 16 på hver sider, samt -x lægges på hver sider

11x = -19                 .. ja hvad mere? Find x


Svar #2
01. september 2012 af Dilann (Slettet)

Vent lige lidt. Forstod kun halvdelen af den...

Hvorfor ganges der kun 4 med 3x + 4 på hver sider, og ikke (x - 3/4)? Der er jo en 4'er nedenunder, som svarer til at være en brøk.

Og:

12x + 16 = x - 3 (Hvor blev der af med x -3's 4'er nedenunder?)

Jeg skal jo også gange 4 med    x * 3

                                                     __  * (((4)))

                                                      4 

Håber du svarer tilbage og fortsat hjælper mig med denne opgave. Vil gerne forstå den helt!

 

 


Svar #3
01. september 2012 af Dilann (Slettet)

Undskyld, det er bare mig. Jeg har fattet pointen nu...tusind tak for hjælpen, YesMe :-)

Men tallet er forkert, mener jeg? Resultat af x'et blev: -19/11 = 1,7272727272727...


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2012 af YesMe (Slettet)

#3

Nej, det passer. Du kan selv tjekke det ved at sætte den fundne x-værdi i ligningen.

http://www.wolframalpha.com/input/?i=3%28-19%2F11%29+%2B+4+%3D+%28%28-19%2F11%29+-+3%29%2F4


Svar #5
01. september 2012 af Dilann (Slettet)

Okay, men:

11x/11 = -19/11

x = (-?) 1,72 .. Skal der være minus foran 1,72? For der står jo deroppe -19, og tallet er større end 11 :-)


Skriv et svar til: Hjælp med ligningen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.