Matematik

algebrarisk udregning

01. september 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej SP

er der nogen der kan hjlæpe mig med at løse denne opgave algebrarisk. altså på en "generel måde" og ikke bare ved at indtaste tal der opfylder kriterierne? jeg forstår det ikke helt selv (:

det drejer sig om opg. c i den vedhæftede fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2012 af peter lind

V(L*1,25) - V(L) = b*( L*1,25)a - b*La Divider højre side med V(L) for at få den relative forøgelse


Svar #2
01. september 2012 af cecilied34 (Slettet)

kan du på nogen måde uddybe det? jeg er desværre ikke helt med? (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man betragter en laks med længde L. Forøges laksens vægt med 25%, er dennes længde 1,25·L. Man skal undersøge ændringen i laksens væg, dvs. man skal beregne

[ (V(1,25·L) - V(L)) / V(L) ] · 100%

og man benytter så, at V(L) = b · La og finder den relative forøgelse

[ 1,25a - 1 ] · 100%


Svar #4
02. september 2012 af cecilied34 (Slettet)

#3

hvordan opstiler man det, ud fra sammenhængen alene, hvor forsvinder alle tallene hen?

(V(1,25·L) - V(L)) / V(L) ] · 100%

og hvordan kommer i videre derfra, hvilke regler benyttes osv?

jeg vil rigtig gerne forstå det, men jeg synes det er lidt indviklet (:

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2012 af peter lind

Se #1. Hvis du dividerer højre side med V(L) = b*La vil b og L gå ud. Du har så noget der kun indeholder a. Her skal så bruge a fra regressionsanalysen


Svar #6
02. september 2012 af cecilied34 (Slettet)

jeg er med så langt, men hvordan beskriver i til at starte med problemet via matematik. jeg kan ikke helt finde ud af det. tror i at i kan forklare mig det? altså, hvorfor den matematiske ligning ser ud som den gør. jeg beklager ):


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Genlæs #3. Der er benyttet al den matematik, der er relevant for opgaven.

Opgaven antager, at modellen

      V = b · La

beskriver sammenhængen mellem laksens længde L og vægt V , og derfor benytter man denne model.


Skriv et svar til: algebrarisk udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.