Matematik

Hjælp til opgave..

01. september 2012 af Tina12453 - Niveau: 10. klasse

Energiindhold pr. 100 gram angivet i kilojoule (kJ).

Salat = 92 kJ

Kål = 126 kJ

Majs = 386 kJ

Gulerødder = 151 kJ

Opgave: Ida vil prøve at samensætte en menu, der kun består af salat, kål, majs og gulerødder.Menuen skal netop dække hendes daglige nergibehov på ca. 7800 kJ.

Giv et forslag til, hvor mange kilogram af hver fødevare der skal indgå i Idas menu.

Kan ikke få det til at gå op. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2012 af peter lind

Det kan jo gøres på mange måder. Hvis du skal have lige meget af hver. kan du addere energierne og dividere resultatet op i de 7800 kJ. Resultatet vil angive hvormange 100g du skal bruge af hver.


Svar #2
01. september 2012 af Tina12453

Hmm så fx. med salaten = 7800 / 4 = 1950

1950 / 92 = 21,20 gram

Men hvordan laver jeg 21,20 gram om til kilogram. Skal jeg dividere med 100 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2012 af qq8165 (Slettet)

1000

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. september 2012 af peter lind

Det er summen af antal kilojoule du skal dividere op i 7800 kJ


Svar #5
02. september 2012 af Tina12453

Jeg forstår det ikke.

Hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. september 2012 af peter lind

Ved blot at dividere med 4. Hvis menuen består af 100 g af hver, vil antal Joule den vil indeholde være summen af de opgivne energiindhold. Det er ikke nok, så du skal bruge et antal gange så meget. Hvad antal gange så skal være finder du så ud af ved at dividere summen op i de 7800 kJ


Svar #7
02. september 2012 af Tina12453

Kan du skrive det som et regnestykke, så jeg bedre kan forstå?

Er blevet lidt forvirret..


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. september 2012 af peter lind

Hvis du har en ret bestående af 100 g salat, 100g kål, 100 g majs og 100 g gulerødder hvor stor er energiindholdet af denne ret så ?


Svar #9
02. september 2012 af Tina12453

92 + 126 + 386 + 151 = 755 kJ

Dvs. energiindholdet er 755 kJ..


Brugbart svar (1)

Svar #10
03. september 2012 af peter lind

Hvis du nu har x gange så meget altså x*100 g salat, x*100g. kål o.s.v. hvor meget energi indeholder retten så ?


Svar #11
03. september 2012 af Tina12453

Undskyld forstår ikke.

Hvorfor ganger du med 100? 

92 * 100g = 9200 kJ - er det noget i den stil?

 


Svar #12
03. september 2012 af Tina12453

92 * 100 = 9200 kJ

126 * 100 = 12600 kJ

386 * 100= 38600 kJ

151 * 100 = 15100 kJ

Så det giver i alt 75500 kJ/energi....

Har jeg gjort det rigtigt?


 


Brugbart svar (1)

Svar #13
03. september 2012 af peter lind

Du har misforstået det. I 100 g salat er der 92 kJ Tilsvarende for de andre er det energiindholdet i 100 g af de andre varer, der er angivet. . Det er det der sædvanligvis angives på varedeklarationer.

Det du har beregnet i #9 er at hvis du har 100 g af hver af grøntsagerne er energiindholdet i retten altså  ialt 755 kJ

Hvis der nu i stedet for de 100 g af hver af grøntsagerne har x gange så meget altså 100x salat o.s.v  hvor stor er energiindholdet så ?


Svar #14
05. september 2012 af Tina12453

Jeg har løst opgaven selv (Og er ret stolt :P). Men mange tak for hjælpen og jeres tålmodighed.


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. september 2012 af peter lind

Til lykke med det


Skriv et svar til: Hjælp til opgave..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.