Matematik

HJÆLP til to mat. opgaver !!!

01. september 2012 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Jeg har rigtigt svært ved at løse to af opgaverne i min mat. afl. som skal afleveres snart.. Pleaase hjælp mig. 

Jeg har vedhæftet opgaverne, og håber virkelig at der er nogen, der kan hjælpe mig med opgaverne.. Tak på forhånd 

Vedhæftet fil: Opgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2012 af peter lind

I begge opgaver skal du bruge afstandsformlen.

Opgave 4. Find kvadratet på afstanden mellem A og B udtrykt ved y og sæt resultatet = 100. Det giver en ligning til bestemmelse af y

Opgave 5. Brug afstandsformlen til at finde længden af de 3 sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opg 4. Benyt vinket i opgaven. Kald punktet B's koordinater (0,y) og indsæt punkterne A og B's koordinater i punkt-afstandsformlen. Afstanden skal være 10, hvilket giver en ligning til bestemmelse af y.

Opg 5. Beregn trekantens sidelængder ved at benytte punkt-afstandsformlen. Trekanten er kun ligebenet, hvis alle tre siders længder er lige store.


Svar #3
01. september 2012 af Wihi (Slettet)

opgave 4)

A=(6,3),   B=(0,y)

|AB|=√((6-0)^(2 )+(y-3))=10


y=36-9=100

y= (100-36-9)=7,42

.. Jeg ved ikke om jeg gør det rigtigt? Ville I ikke forklare nærmere? ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal bestemme de værdier af y for hvilke afstanden mellem punktet A(6,3) og B(0,y) er lig med 10, dvs så

102 = (0-6)2 + (y-3)2 , eller

(y-3)2 = 82 , dvs

(y-3)2 - 82 = 0 , eller

(y-3+8)(y-3-8) = 0

Løs nu denne 2.-gradsligning ved hjælp af nulreglen.


Svar #5
01. september 2012 af Wihi (Slettet)

Opgave 5 har jeg løst og resultatet var at trekantet ikke var ligebenet. TAK :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det skulle man jo vise.

Rettelse til #2. Trekanten er ligebenet, hvis to af siderne er lige store. Hvis alle tre sider er lige store, kaldes trekanten ligesidet.


Svar #7
01. september 2012 af Wihi (Slettet)

Det er lidt svært at forstå. ..

10^2 = (0-6)^2 + (y-3)^2 , eller

(y-3)2 = 8^2 , dvs

(y-3)2 - 8^2 = 0 , eller

(y-3+8)(y-3-8) = 0

 - Hvordan kommer du frem til 8 og hvor bliver 10 af. ???


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man isolerer (y-3)2 i ligningen

102 = (0-6)2 + (y-3)2 , dvs.

(y-3)2 = 102 - 62 = 100 -36 = 64 = 82 ,

eller

(y-3)2 - 82 = 0 , og så benytter man en kvadratsætning til at skrive det

(y-3+8)(y-3-8) = 0 , eller

(y+5)(y-11) = 0 ,

hvoraf man så aflæser ligningens rødder.

Det er meningen, at du selv skal regne med på papir ved siden af.


Svar #9
02. september 2012 af Wihi (Slettet)

Jeg regner også selv og prøver rigtig meget, men det er ikke alle der har det så let med matematik........

Så det vil altså sige at jeg skal finde a,b,c og derefter finde løsningerne til ligningen?? Men vil du hjælpe mig med at finde a,b,c.. ?? 

A=(6,3),B=(0,y)'


Man isolerer (y-3)^2 i ligningen


10^2  = (0-6)^2  + (y-3)^2


(y-3)^2  = 10^2  - 6^2  = 100 -36 = 64 = 8^2 

 

(y-3)^2  - 8^2  = 0

y^2 - 9-64 = 0

- er det her ligningen???


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke korrekt. Du har ikke kvadreret den toleddede størrelse korrekt.

Ligningen er skrevet op for dig i både #4 og #8, og den er faktoriseret for dig i #8, så man blot skal aflæse rødderne:

    (y+5)·(y-11) = 0

Man benytter nulreglen her til at aflæse rødderne.

y = -5 eller y = 11 .


Skriv et svar til: HJÆLP til to mat. opgaver !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.