Fysik

Kirchoffs 1. lov

02. september 2012 af VLODE (Slettet)

Jeg sidder her men opgave som driller mig lidt.

 

Jeg har dette kredsløb

http://snag.gy/FJWuO.jpg

jeg ved at I_1 = 5ma og I_2 = -3 ma

 

jeg skal så finde I_3 

 

Kan se at Strømmen bliver splittet i I1 og I2 og ser det så logiske at være at 5  +  -3 = I3

men ifølge facit skulle den give 8ma.. hvor er det lille fortegn jeg gør fejl ved?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Overvej fortegnet på din I2. At den er -3 mA betyder, at der løber 3 mA imod pilens retning. Dermed løber der i alt 8 mA ind i knudepunktet nederst til højre, og det er denne samlede strøm, der også skal ind i kredsløbet ovre til venstre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2012 af hesch (Slettet)

Kirchoffs strømlov siger, at summen af strømmene til et knudepunkt = 0. Men du har jo tegnet 2:  A og B. Du skal flytte B om på den anden side af I3-pilen, altså ned til "ground", så har du 1 knudepunkt, ( både A og B er groundede ) og UPS, her vendte strømretningen til B, hvad angår I3, og du får ligningen:  I1 - I2 - I3 = 0.

Du skal holde tungen lige i munden her.    :)


Skriv et svar til: Kirchoffs 1. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.