Matematik

Løs ligningerne " brøk "

02. september 2012 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med den her : 

(4-x)/7 - (x+3)/5 = 1/7 - (6(2x+1))/35


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Saml x'erne på en side og tal på den anden, og divider med det, der står foran x'erne.


Svar #2
02. september 2012 af Basseluft (Slettet)

Kan du ikke lige give et ex? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2012 af mathon

bortskaf nævnerne ved at multiplicere med 35 på begge sider

          35((4-x)/7 - (x+3)/5) = 35(1/7 - (6(2x+1))/35)

          5(4-x) - 7·(x+3) = 5 - 6(2x+1)

 


Svar #4
02. september 2012 af Basseluft (Slettet)

5(4-x) - 7·(x+3) = 5 - 6(2x+1) og så bare gange ind i parentes? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2012 af mathon

 

                (20-5x) - (7x+21) = 5 - (12x+6)


Svar #6
02. september 2012 af Basseluft (Slettet)

(20-5x) - (7x+21) = 140x + 420 - 35x - 105 er det sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2012 af exatb

Er det en spøg?


Svar #8
02. september 2012 af Basseluft (Slettet)

(20-5x) - (7x+21) 140x - 105x = -60x - 30
140x-105x+60x= -30
95x=-30
 er jeg helt forket på den? 


Svar #9
02. september 2012 af Basseluft (Slettet)

(20-5x) - (7x+21) = 5 - (12x+6)
20-5x-7x-21 = 5-12x-6
20-21-5+6 = -12x+5x+7x
x = 0

var det bedre? :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2012 af mathon

                (20-5x) - (7x+21) = 5 - (12x+6)

                20-5x - 7x-21 = 5 - 12x-6

                 -12x - 1  =  -12x - 1       hvilket er sandt for alle reelle x

så løsningen er

                          R
                        

                

     

Svar #11
02. september 2012 af Basseluft (Slettet)

Og R står for? har kun haft matematik i 3 uger nu. derfor det er så satans svært. 

var det forkert det jeg gjorde deroppe^^


Skriv et svar til: Løs ligningerne " brøk "

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.