Fysik

Atomet og dets kerne

02. september 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har lige 3 spørgsmål som jeg ikke kan besvare, håber i vil hjælpe hurtigst muligt. 

 

det gælder, at 1 nm = 10-9 m = 10-6 mm = 0,000 001 mm.

1. Atomkerne i jern har en diameter, der er ca 5000 gange mindre end atomets diameter. Hvad er kernens diameter i millimeter?                             mm? 

 

Massen af atomare partikler angives tit i enheden u, der kaldes en atomar masseenhed. 

Det gælder, at 1 u = 1,66 • 10-27 kg. 

1. atomkernen i jern har massen 56 u. Hvad er kernens masse i kilogram?                                   kg

2. hvor mange jern-atomer er der i 1 kg jern? 

Er i tidspres :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af mathon

 Fe's atomdiameter = 280 nm

  Fe's atomkernediameter = (280 nm) / 5000 = 0,056 nm = 5,6·10-2 nm =  5,6·10-8 mm


Svar #2
02. september 2012 af Sidsel113 (Slettet)

forstår ikke er resultatet så 5,6 * 10-8 mm


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2012 af mathon

   56 u = (56 u) · 1 = (56 u) · (1,66·10-27 kg/u) = 9,296·10-26 kg


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2012 af mathon

   antal jern-atomer N i 1 kg jern

                       N = (1,000 kg) / (9,296·10-26 kg) = 1,076·1025

 


Skriv et svar til: Atomet og dets kerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.