Matematik

Løs ligningen

02. september 2012 af beautyL (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan forklar hvad jeg skal trin for trin ?

Løs ligningen:

 

2x+3 = -5x + 17


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

1. Læg 5x til på begge sider

2. træk 3 fra -||-

3. divider med 7 -||-


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du er på STX A-niveau? Du skal benytte hvad du lærte i folkeskolen om at løse ligninger. Det drejer sig om at isolere x. Saml led med x på venstre side og konstanter på højre side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Du spørger, om der er nogen, der kan forklare dig hvordan - ?

 

Ja - det kan din matematikbog fra for flere år siden . . .

 

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

2x + 3 = - 5x + 17

2x + 5x + 3 = - 5x + 5x + 17

7x + 3 = 17

7x + 3 - 3 = 17 - 3

7x = 14 

x = 14/7

x = 2


Svar #5
02. september 2012 af beautyL (Slettet)

mange tak for det :)
 

Jeg forstår det godt nu.


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.