Matematik

Ligning og nulregl

03. september 2012 af rebecca4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ja nu har jeg prøvet at regne det ud men det lykkedes ikke rigtigt så nogen der kan hjælpe mig med denne ligning der skal regnes ud ved hjælp af nulreglen...'

 (x—1)(x2-4)=0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

EDIT:

En ligning er løst hvis x'et gør at venstresiden er lig højresiden. Hvis bare en af disse paranteser giver 0,

så har du en løsning til ligningen.

Der er 3 løsninger her.

den ene ser ud til at være x=1 siden:

(1-1)(1-4) = (0)*(-3) = 0

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2012 af mathon

 

                     (x-1)·(x2-22) = 0

                     (x-1)·(x+2)·(x-2) = 0

                    


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2012 af peter lind

Nulreglen siger at hvis et produkt er 0 så er mindst en af faktorene 0. Det fiver x-1=0 eller2x-4=0 (hvis jeg elelrs tyder det du skriver rigtigt.)


Svar #4
03. september 2012 af rebecca4 (Slettet)

Hvis jeg forstår ret, så er der intet at regne?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Efter at have omskrevet faktoren x2-4 til (x-2)(x+2) er der intet mere at regne. Man aflæser rødderne i ligningen ud fra faktoriseringen.

Ligningen

(x-1)·(x+2)·(x-2) = 0

splittes jo op ved at benytte nulreglen i de tre ligninger

x-1 = 0 ∨ x+2 = 0 ∨ x-2 = 0


Skriv et svar til: Ligning og nulregl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.