Matematik

Hjælp til vektor opgave

03. september 2012 af 123e (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en matematik aflevering - hvor der er en opgave om vektorer, som jeg har nogle problemer med, så vil meget gerne hvis der var en der kunne hjælpe mig :)..

Vedhæftet fil: Vektorer.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

To vektorer a og b er ortognoale, hvis og kun hvis ab = 0 . Løs derfor ligningen

ab = 0 .

Indsæt a = [t+1 , 2t] og b = [3 , 4] , hvorved der fremkommer en ligning i t .

Dernæst skal man bestemme t, så de to vektorer er parallelle. To vektorer a og b i planen er parallelle, hvis og kun hvis vektorerne â og b er ortogonale, hvor â er tværvektoren til vektor a .


Svar #2
03. september 2012 af 123e (Slettet)

Kan det passe at t bliver -3/11 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er det korrekte svar til det første spørgsmål.


Skriv et svar til: Hjælp til vektor opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.