Matematik

Find x-værdi f(x)=93*e^(-0,008x)+42*e^(0,008x)-122

04. september 2012 af Fnissen (Slettet)

Spørgsmål 1
Du skal bestemme afstanden mellem bropillerne

Spørgsmål 2
Hvis højden af pylonen øges til 200m hvor stor bliver afstanden mellem bropillerne så.

Vedhæftet fil: Opg.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af mathon

    
                        (y + 122) = 93·e-0,008x + 42·e0,008x

                        (13 + 122)·e0,008x = 93 + 42·(e0,008x)2

                        42·(e0,008x)2 - 135·e0,008x + 93 = 0

her sættes
z = e0,008x > 0

       hvoraf
                        42·z2 - 135·z + 93 = 0   og   z>0

                        z = 1  v  z = 33/14

       hvilket giver
                        e0,008x = 1 ⇔ x = 0

           og
                        e0,008x = (33/14)

                        0,008·x = ln(33/14)

                        x = ln(33/14) / 0,008 = 107,181
  

                       bropilleafstand = 107,181 - 0 =107,181

       

   

                 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2012 af mathon

korrektion

her sættes
z = e0,008x > 0

       hvoraf
                        42·z2 - 135·z + 93 = 0   og   z>0

                        z = 1  v  z = 33/14

       hvilket giver
                        e0,008x = 1 ⇔ x = 0

           og
                        e0,008x = (31/14)

                        0,008·x = ln(31/14)

                        x = ln(31/14) / 0,008 = 99,3662 99,37
  

                       bropilleafstand = 99,37 - 0 = 99,37


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2012 af mathon

eller
          løst med minimum og anvendelse af symmetri

               f '(x) = 0

               -0,008·93·e-0,008x + 0,008·42·e0,008x = 0

               -93·e-0,008x + 42·e0,008x = 0

               42·e0,008x = 93·e-0,008x

                    42·(e0,008x )2 = 93

               e0,016x = (93/42)

               0,016x = ln(93/42)

               x = ln(93/42) / 0,016 = 49,6831
hvoraf
               x = 0  og  x = 2·49,6831 = 99,3662

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2012 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2012 af mathon

sorry
#4 blev anbragt forkert


Svar #6
04. september 2012 af Fnissen (Slettet)

Mange tak for hjælpen, Det kunne jeg ikke lige se mig ud af, men det hjalp det der.


Skriv et svar til: Find x-værdi f(x)=93*e^(-0,008x)+42*e^(0,008x)-122

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.