Studievalg og videregående studie

Tage til London for at læse mat./øk. lige efter studentereksamen?

09. september 2005 af slettet_bruger (Slettet)
Hej. Jeg har snakket med en af min fars venner som kommer fra England og han anbefalede mig at læse følgende studie:

B.Sc. in Econometrics and Mathematical Economics

(London School of Economics, University of London).

http://www.lse.ac.uk/resources/undergraduateProspectus2006/courses/Economics/L140.htm

For det første: Tror I det er fornuftigt at specialisere sig I “kvantitativ økonomi” så tidligt frem for at lægge ud med en mere general uddannelse som f.eks. cand.polits BA-del.

Jeg synes, at det lyder rigtig fedt men samtidig er det ret dyrt (undervisning = £ 3000 om året + leveomkostninger = £ 10000 om året, fordi det er i London).

Derfor vil jeg gerne vide: Tror i man får meget for pengene? Altså, hvis man kommer ind, kan man så godt få et supergodt job i en bank eller i A.P. Møller bagefter selvom man i princippet ikke er cand.polit?

Tror i at niveauet er højere end i DK? Som jeg forstår det så har man kun 3 fag i England i gymnasiet – hvis man f.eks. har fysik og matematik og further maths, så må man jo være meget bedre end en med A-niveau fra DK.

Nu har jeg selvfølgelig ikke engang en plads og som jeg kan se på hjemmesiden er det ca. 1/6 som kommer ind. Da jeg ”kun” har et snit lige over 9 har jeg overvejet at bruge mit sabbatår (2006/2007) til at supplere min studentereksamen inden jeg måske begynder at studere i London (2007-). Jeg har tænkt mig at tage tre A-levels i England (Oxford by): Economics, Further Mathematics, Mathematics. Er det en god idé eller vil de stadig afvise mig fordi jeg ikke har 10 i snit som vist er kravet?

Alle kommentarer modtages med kyshånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2005 af Jean

Nu læser jeg selv Mat-Øk på Århus Universitet, og for mig virker det lidt overshooting at tage til London og bruge kassen på en 3 årig uddannelse; selvom det sikkert er dygtige undervisere, kan man simpelthen ikke nå alverden på 3 år.

Jeg kan helt sikkert anbefale uddannelsen i Århus (skulle være lige så god i Kbh.), hvor man bruger 5 år på at blive cand.scient.oceon, og kan vælge specialisering efter 3. år.

Efter 3. år kan du jo passende studere et år i udlandet, når du har alle redskabsfagene i orden.

Jeg har selv planer om at skrive en Ph.D. ved Økonomisk Insitut og her bliver udlandsopholdet betalt! (og de har skam fine samarbejdsuniversiteter!)

Ang. jobs. så kender jeg ikke en eneste cand.scient.oceon med specialisering i finansiering (quants) som ikke har haft arbejde inden aflevering af speciale.


Svar #2
09. september 2005 af slettet_bruger (Slettet)

Tak for dit svar!

Hvis nu jeg tog en B.Sc. in Mathematics and Economics fra enten KU eller Århus, tror du så godt, at jeg kunne tage en ét-årig M.Sc.-grad (Econometrics and Mathematical Economics) fra LSE?

Vedr. jobs, hvilken slags jobs har cand.scient.oceon'er i den finansielle sektor? Kan man godt bliver aktie- eller obligationsanalytiker? Ved du om der er mange, der kommer ind i de store investeringsbanker såsom Nordea Markets eller Morgan Stanley?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2005 af Jean

Altså uddannelsen er internationalt anerkendt, så hvis den ifølge LSE giver adgang til den ét årige, så tror jeg ikke det er noget problem.

> Kan man godt bliver aktie- eller obligationsanalytiker?

Tja, aktieanalyse er ikke så teknisk så det er mere alm. økonomer, som arbejder med dette. Obligationer er meget sværere matematisk og er derfor helt klart et hovedområde.

> Ved du om der er mange, der kommer ind i de store investeringsbanker såsom Nordea Markets eller Morgan Stanley?

Mange og mange, lige nu bliver der ca. 4-5 kandidater færdige om året fra Århus. Men Nordea Markets er en helt klar mulig arbejdsplads, hvis man kan lide at arbejde meget ;)
Jeg kender en Mat-Øk'er, som lige har fået arbejde hos Morgan Stanley i London, men han er efter sigende også skarp ud over det sædvanlige.

Svar #4
09. september 2005 af slettet_bruger (Slettet)

Er karrieresnak à la denne ualmindelig? Altså, er der mange, som snakker og drømmer om Morgan Stanley, Nordea Markets osv.? Eller er det ligesom i gym., hvor det er mere fest- end karrieremindet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2005 af Jean

Både og.

Der arrangeres studietur hvert år; skiftevis i Kbh. og udlandet.

Når vi er i Kbh. besøger vi som regel altid Nordea Markets, Danske Bank, SimCorp, Nykredit, dvs. alle de store i DK. Vi har dermed en vis kontakt til virksomhederne.

Jeg skal til Frankfurt om 2 uger hvor der er arrangeret besøg ved nogle af tysklands (og verdens!) største banker. De 3 forrige gange har turen gået til hhv. Bangkok, New York og London.

For at komme tilbage til dit spørgsmål så er mentaliteten på studiet (i Århus) generelt ikke konkurrencepræget og vi gør meget ud af at have en god kommunikation på tværs af årgangene ved at holde fester og fredagsbarer mv.



Skriv et svar til: Tage til London for at læse mat./øk. lige efter studentereksamen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.