Matematik

Problemer med en mat opgave.

09. september 2005 af 3700-Line (Slettet)
Nogen der kan hjælpe, med denne opg.?

Bestem en forskrift for g og angiv dens vækstrate når g(-2) = 0,2461 og g(5)= 6,9318.

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du må få oplyst hvilken type funktion g er? Lineær, eksponentiel, potensfunktion...?

Svar #2
09. september 2005 af 3700-Line (Slettet)

Der står ikke andet men jeg vil gå stærkt ud fra det handler om eksponentiel.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis det ikke står nævnt et eller andet sted - kapiteloverskrift e.l. - er det noget gevaldigt sjusk fra forfatterens side.

Men hvis den er eksponentiel, ved du at den kan skrives som g(x)=b*a^x

Derfor:

g(-2) = 0,2461
<=>
b*a^-2 = 0,2461

og

g(5)= 6,9318
<=>
b*a^5 = 6,9318

...og du har så to ligninger med to ubekendte, som du kan løse.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2005 af frodo (Slettet)

det er da ikke sjusk. Ordet "VÆKSTRATE" burde få en klokke til at ringe ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Uanset hvad forfatteren måtte have i tankerne, kan en potensfunktion eller potensudvikling hurtigt udelukkes (betragt de givne punkter). Ikke desto mindre er det lidt noget sjusk ikke at skrive, hvilken funktionstype der er tale om. Ordet 'vækstrate' anvendes som bekendt synonymt med væksthastighed (læs: differentialkvotienten) og er som sådan ikke udelukkende associeret med eksponentialfunktioner eller eksponentielle udviklinger.

//Epsilon

Svar #6
10. september 2005 af 3700-Line (Slettet)

jeg får resultatet til
g(x) 0,6387*1,6110^x

er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Ja, forudsat der måtte være tale om en eksponentiel udvikling.

//Epsilon

Skriv et svar til: Problemer med en mat opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.