Matematik

Differentier ln(9-x^2)

06. september 2012 af ???gæt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med at differentiere denne:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af DelFerro (Slettet)

Det er en sammensat funktion. Benyt

(f \circ g)^\prime(x) = (f(g(x)))^\prime = g^\prime(x) \cdot f^\prime(g(x))

Lad f(x) = ln(g(x)) hvor g(x) = 9 - x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2012 af mathon

         
                     (ln(9-x2)) ' = ln '(9-x2) · (9-x2)' = 1/(9-x2) · (0-2x) = -2x/(9-x2)          -3<x<3


Skriv et svar til: Differentier ln(9-x^2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.