Matematik

Ligning

06. september 2012 af Sarahoej (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle, der kan hjælpe mig med at løse de her ligninger?

 

x-7(1,34+0,32x)=0,01x

 

-0,391+23,94x=-3,2(0,43x-2,3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af YesMe (Slettet)

Selvfølgelig. Arr, vent lidt. Måske. Reducer først og så isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2012 af Isomorphician

Hvad er dit eget bud?


Svar #3
06. september 2012 af Sarahoej (Slettet)

Kan ikke helt finde ud af det, for det er noget med at man skal gange ind i parentesen?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2012 af Isomorphician

#3: Og hvad er du i tvivl om angående at gange ind i parenteser?


Svar #5
06. september 2012 af Sarahoej (Slettet)

når jeg har regnet det første ud:

x-7(1,34+0,32x)=0,01x
x-7*1,34+7*0,32x=0,01x
x-9,38+2,24x=0,01x

så er jeg barei tvivl om hvad jeg nu skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2012 af Isomorphician

isoler x


Svar #7
06. september 2012 af Sarahoej (Slettet)

hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2012 af Isomorphician

x - 9,38 + 2,24x = 0,01x <=>

x + 2,24x - 0,01x - 9,38 = 0 <=>

x + 2,24x - 0,01x = 9,38 <=>

3,23x = 9,38 <=>

x = 2,904


Svar #9
06. september 2012 af Sarahoej (Slettet)

der står i facit jeg har at x=-7,504

 

men ellers mange tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2012 af Isomorphician

Hvis jeg nu regner fra opgaveformuleringen, i stedet for det du har lavet:

x - 7(1,34 + 0,32x) = 0,01x

x - 9,38 - 2,24x = 0,01x

-1,25x = 9,38

x = -7,504


Svar #11
06. september 2012 af Sarahoej (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.