Matematik

Simpel vektor

06. september 2012 af Blabs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle i kloge hoveder. :)

Har en simpel opgave, men som jeg ikke har noter til og er derfor helt på bar bund om hvordan man gør. Opgaven lyder som følgende:

Givet vektoren a-> =

(x)

_

(3)

Bestem tallet x sådan, at |a->| = 5.

Håber i kan forstå den måde jeg har sat det op herinde. :)

 

Mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2012 af nielsenHTX

hvis b=(b1,b2) er |b|=√((b1)2+(b2)2)

vi har altså at

5=√(x2+32) isoler x


Svar #2
06. september 2012 af Blabs (Slettet)

Mange tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2012 af Kaptajn-yang (Slettet)

og husk, at x har 2 resultater, nemlig 4 og -4


Skriv et svar til: Simpel vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.