Fysik

Finde pmax i opgave om Daniellelement?

06. september 2012 af 1QAtion - Niveau: B-niveau

Hvordan finder man Pmax ved hjælp af en ligning lavet ud fra måleresultater på et Daniellelement?

Jeg har disse oplysninger:

Ligning: y = -25,547 * Imax  + 0,7183

U0 =0,7183V
Imax = 0,028117A
Ri= 25,547O


Svar #1
06. september 2012 af 1QAtion

Det store O i Ri står for Ω.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2012 af peter lind

Hvad er y og U0 ? Er det en opstilling, hvor det hele er sat i serie ?


Svar #3
06. september 2012 af 1QAtion

y = Up (polspændingen) og U0er hvilespændingen.

Ja, elementet, den ydre modstand Ry ( variabel resistor) og amperemeteret er i serie, og voltmeteret er sat over begge elektroder i elementet.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2012 af hesch (Slettet)

Pmax i Rydre opnås ved at sætte Rydre = Rindre. Det er noget der kan bevises.


Svar #5
06. september 2012 af 1QAtion

Jeg har Ri, men vi har målt med forskellige Rydre. Hvordan ved jeg hvilken det er, og hvordan finder jeg Pmax  af det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. september 2012 af hesch (Slettet)

#5   Jamen du skriver jo i #0, at Ri er målt til 25,55Ω. Pmax opnås derfor ved Ry = 25,55Ω.

Med denne Ry, vil polspændingen være U0 / 2 =0,7183V / 2 = Uy = 0.359 V. Beregn Pmax = Uy2 / Ry.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2012 af hesch (Slettet)

#0  Du skriver iøvrigt, at Imax = 0,028117A, Har du et måleinstrument, der kan måle med 0,004% nøjagtighed ?

Antallet af opgivne betydende decimaler skal modsvare målenøjagtigheden


Svar #8
06. september 2012 af 1QAtion

Øhm nej det har jeg ikk... :)

Tak skal du have :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2012 af hesch (Slettet)

#8  Et "fint" instument kan måle med 0,05% nøjagtighed:

Jeg kan godt, i oplagt tilstand, bevise at Pmax i Ry opnås ved Ry = Ri, men ikke i aften. Måske en teoretisk fysiker kan ?


Svar #10
06. september 2012 af 1QAtion

Det er iorden, jeg finder ud af det så godt jeg kan med din hjælp :) God aften (nat)


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. september 2012 af hesch (Slettet)

#10:  Hint til bevis:

Uy = U0 * Ry / ( Ry + Ri )

Py = Uy2 / Ry

Find Pymax  vha. dPy / dRy = 0


Skriv et svar til: Finde pmax i opgave om Daniellelement?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.