Fysik

hvordan kommer man fra W til kWh?

08. september 2012 af Merly (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvordan kommer man fra W til kWh?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af 123434 (Slettet)

1000 watts (1 kilowatt)


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2012 af Lurch (Slettet)

Watt måler effekt, dvs. hvor meget energi man bruger per tid, Joule/sekund.

kilo-Watt-time er energi, dvs hvor meget energi har man totalt brugt, et antal joule. 1 kWh betyder at man har brugt 1000 Watt i en time, dvs 1000*60 Joule.

Det er altså to forskellige ting de angiver. Man kommer fra effekt til reelt energiforbrug ved at gange med den tid man har brugt den givne effekt.

 


Svar #3
08. september 2012 af Merly (Slettet)

Hvad så hvis man siger opgaven lyder sådan?:

 

hvad koster det er støvsuge to stuer og et soveværelse, når vi forudsætter, at det tager et kvarter, og at støvsugeren bruger den fulde effekt under hele arbejdet?      Støvsugeren har 1100W

skal man så gøre sådan:

15min*60*3=2700

1100/2700=0,41


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den samlede pris beregner man ved

prid = (Effekt) · (tid) · (pris pr kWh)

Enhederne skal tilpasses hinanden.


Skriv et svar til: hvordan kommer man fra W til kWh?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.