Matematik

HJÆLP TIL MATEMATIK

08. september 2012 af Missperfec (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej derude.

 

Jeg sidder med en matematik opgave, som jeg har meget svært vd.

Det drejer sig om ligningen -x : - 3- 30 = 27, eller. de første to tal står som en brøk, dvs. x brøkststreg(eller hvad man nu kalder det:) 3 , og så et minus foran, og resten står som jeg har skrevet det ´længere oppe.

Og i det hele taget, hvordan regner man en ligning ud, når den står som en brøk og et minus foran?

 

håber på noget hjælp hurtigst muligt, da det haster.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af mathon

         -x/(-3) - 30 = 27

         x/3 - 30 = 27

         x/3 = 57 ...........

        


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2012 af ramme2 (Slettet)

(-X/-3) *3 -30 * 3 = 27 *3      gang med 3 på begge sider af lighedstegnet. Dermed får du brøken væk og du har kun hele tal i ligningen.


Svar #3
08. september 2012 af Missperfec (Slettet)

Tak for det hurtige svar begge to:)

Nu hvor jeg får det til 57 kan jeg ikke få 57 til at passe når jeg sætter den ind i x's plads. (

(57/-3) -30=27?

Jeg får det aldrig til at gå op?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Ja men du skal lige passe på. Står der et - tegn foran begge tal, eller foran brøken/det øverste tal?


Svar #5
08. september 2012 af Missperfec (Slettet)

Jeg er meget forvirret. Der står et - tegn midt i mellem altså foran brøkstregen hvis du forstår hvad jeg mener :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Ja okay, men så er det kun x der er negativ og ikke 3 :) Du skal bare følge det de andre gjorde, undtagen at taste - foran tretallet :)

Og når du skal til at indsætte 57 for at kontrollere, skal du huske at taste - først, da 57 er negativt, når du skal indsætte det :)


Svar #7
08. september 2012 af Missperfec (Slettet)

Nu tror jeg, at jeg er ved at forstå det:) Men er det her så rigtig: -57:3-30= 27 ? Forså får jeg det til -49=27


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Nej, du gjorde det nemlig forkert.

Hvis du følger, det de har skrevet, vil du få:

 

-x/3 * 3 - 30 = 27 * 3

-x - 30 = 27 * 3

Og nu har du hele tal, og ingen brøker. Så er det let at regne resten ud :)

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Nej, hov, jeg skrev det forkert. Du skal først smække 30 over på den anden side af lighedstegnet, og dernæst, gange med 3.

Det vil sige, at det kommer til at se sådan her ud:
 

-x/3- 30 = 27

-x/3 - 30 + 30 = 27+30

-x/3 = 57

-x/3 * 3 = 57*3

-x = 171

-x/-1 = 171/-1

x = -171


Svar #10
08. september 2012 af Missperfec (Slettet)

Det passer jo ikke, hvis man sætter -171 ind på x's plads...

-171/3-30= 27

-87=27?

Er helt vildt lost lige nu, men takker mange gange for din hjælp, håber du kan hjælpe mig med det sidste jeg mangler for at få løst denne åndsvage ligning...


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvis man smækker x = -171 ind i ligningen

-x/3 -30 = 27 ,

får man jo på venstre side

-(-171)/3 -30 = 171/3 - 30 = 57 -30 = 27


Svar #12
09. september 2012 af Missperfec (Slettet)

Nååååårh...Glemte lige et af - tegnene:)

 

Men hvad så med den her?

-5/x= 8 ?

 

Hvordan er reglen, når man skal regne ligninger som disse ud?

For jeg får det altid til et forkert svar...


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. september 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Du skal isolere x, så derfor skal du dividere med -5 på begge sider af lighedstegnet


Skriv et svar til: HJÆLP TIL MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.