Matematik

ligning med en ubekendt

08. september 2012 af inddd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder her knokler med en ligning.

Ligning lyder:

 x/(x+1) + 1 = 1/(x+1) -1

(Det skal lige siges at jeg har prøvet, men det går ikke op, når jeg tjekker facitlisten som siger at svaret er

x=1,39 V x=-0,72)

 

Når jeg løser den for jeg det hele tiden til at give 0.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af SuneChr

1 / (x + 1)  -  x / (x + 1)  =  2 / 1

Fællesnævner og gang over kors.

Din facitliste forstår jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2012 af exatb

Mon ikke du kigger et forkert sted i facitlisten

x/(x + 1) + (x + 1)/(x + 1) = 1/(x + 1) - (x + 1)/(x + 1)

x + x + 1  =  1 - x - 1

x = - 1/3

 


Svar #3
08. september 2012 af inddd (Slettet)

Nej, er sikker på at der står at x=1,39 V x= -0,72


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2012 af SuneChr

Jamen, prøv da at indsætte dét der står i facitlisten i den oprindelige ligning. Passer det, eller ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har ikke kopieret opgaven korrekt. Den opgave, der sikkert skal løses, er

x/(x+1) + 1 = 1/(x-1) -1, eller

1/(x-1) - x/(x+1) = 2 , eller (for x≠1 og x≠-1)

x+1 -x(x-1) = 2(x+1)(x-1) , og dermed

x+1 -x2 +x = 2x2 -2 , eller

3x2 -2x -3 = 0 , med rødderne

x = (1 ± √10) / 3


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2012 af SuneChr

Der er, øjensynlig undertiden, tendens til en invers Studieportal, Studieportal-1 , en legen Jeopardy, hvor spørgeren præsenterer resultatet, og lektiehjælperen stiller spørgsmålet. Det kan der også være  sport i.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Og det skal selvfølgelig forstås som endnu en kraftig opfordring til opgavestartere om at være omhyggelig med at formulere opgaven til at begynde med.


Svar #8
09. september 2012 af inddd (Slettet)

#7

Og det skal selvfølgelig forstås som endnu en kraftig opfordring til opgavestartere om at være omhyggelig med at formulere opgaven til at begynde med.

 

Lol, jeg har skrevet opgaven rigtigt, hvis du ikke kan finde ud af at løse den, så er det fuldstændig i orden!

 

Ligning, er ikke til nogen aflevering eller noget. Den eneste grund til at jeg sprugte jer, var fordi jeg er rimlig lost i netop denne ligning, men det ser også ud til, at I er lige så lost, som jeg er..

 

Hvis der er andre, der har nogle ideér om, hvordan ligning skal løses så bare skriv :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Den oprindelige ligning, som du formulerede den i #0, er blevet løst for dig i #2. Den løsning stemmer ikke med din facitliste.

I #5 anførte jeg, at der nok er tale om en tastefejl/sjuskefejl i din opgaveformulering i #0, idet en enkelt fortegnsændring giver et resultat, der stemmer overens med din facitliste.

Der er ikke tale om, at vi ikke har ideer om, hvordan ligninger skal løses. Der er tale om, at du skal være omhyggelig med at formulere opgaven korrekt. Tjek din opgavebog igen.


Svar #10
09. september 2012 af inddd (Slettet)

Jeg har bestemt formuleret opgaven korrekt. Har tjekket min bog op til flere gange.


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. september 2012 af SuneChr

# 0   Du kan genlæse # 4 og gør op med din samvittighed, om du har skrevet rigtigt af, om facitlisten er korrekt, eller om Studieportalen er fuld af gode ideér.


Svar #12
09. september 2012 af inddd (Slettet)

Jeg gider ikke mere. Er helt sikker på at jeg har skrevet opgaven rigtigt, så enten er det facitlisten, der er noget i vejen med ellers er det fordi, de har skrevet opgaven forkert i min bog.

-Men tak til jer som har forsøgt at hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du kan jo scanne den del af opgaveteksten og lægge den her.


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Denne opgave

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1233794

ser ud til at være den samme opgave, men korrekt formuleret.


Skriv et svar til: ligning med en ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.