Fysik

Opgave

09. september 2012 af Me292 (Slettet) - Niveau: C-niveau

b) Når reservoiret er i fuld højde ligger det 175 m over floden nedenunder. Hvis kraftværket kører på maksimal ydelse (22,5 GW), hvor mange m3 vand skal der strømme i gennem turbinerne pr. sekund? (husk at 1 m3 vand har massen 1000 kg).

 

Lyder opgaven...


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af hesch (Slettet)

22,5 GW ??  Det overstiger langt hele DK's elforbrug.  Kan du ikke lige bekræfte tallet, inden du oversvømmer hele floddalen ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2012 af mathon

 

                                   P = E/t

                                   P = m·g·h / t

                                   P = V·(1000 kg/m3)·g·h / t

                                   2,22·1010 W = V·(1000 kg/m3)·(9,80665 m/s2)·(175 m) / (1 s)

                                   2,22·1010 Ws = V·(1000 kg/m3)·(9,80665 m/s2)·(175 m)

                                   2,22·1010 Nm = V·(1,71616·106 N/m2)

                                   V = (2,22·1010 Nm) / (1,71616·106 N/m2) = 12935,8 m3

 

ved maksimal ydelse (22,5 GW) skal der strømme 12935,8 m3 vand gennem turbinerne pr. sekund               


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2012 af hesch (Slettet)

#2  Det kunne jo være, at der i opgaven har stået  22,5*106 W. Dette er så blevet til 22,5 GW, og det er en fejl, der vil trække ned i karakter. En faktor 1000 galt, med 6 betydende cifres nøjagtighed.


Svar #4
09. september 2012 af Me292 (Slettet)

Har kopiret det der stod i opgaven, så det er de rigtige oplysninger...


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.