Matematik
Bestem rumfang med Integralregning
Hej alle, jeg håber i kan hjælpe med denne opgave :)
Brug integralregning til at bestemme rumfanget af en kugle med radius 1.
Mvh
Svar #1
09. september 2012 af peter lind
Brug at cirklen med ligningen x2+y2 = 1 ved omdrejning om x aksen (eller y aksen hvis du foretrækker det) danner en kugle med radius 1
Svar #3
09. september 2012 af mathon
drej halvcirklen
y = √(1 - x2) -1 ≤ x ≤ 1
360º om x-aksen
hvorved du får
Vkug = π ·-1 ∫1 (f(x))2dx = π ·-1 ∫1 (√(1 - x2))2dx = π ·-1 ∫1 (1 - x2)dx =
π·[x - (1/3)x3]-11 = π·(1 - (1/3)(1)3 - ((-1) - (1/3)·(-1)3)) =
π·(1 - (1/3) + 1 - (1/3)) = π·((6/3) - (2/3)) =
(4/3)·π
Skriv et svar til: Bestem rumfang med Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
