Fysik

Betingelse for, at en genstand kan flyde i vand

09. september 2012 af nejvelda - Niveau: B-niveau

Hej

Siger lige med en fysik spørgsmål, som jeg er i tvivl om.. håber I kan hjælpe.

- Hvad er betingelsen for, at en genstand kan flyde i vand?

På forhånden tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der skal gælde, at genstandens masse delt med dens rumfang skal være mindre end vands (væskens) densitet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2012 af exatb

 Genstandens massefylde skal være mindre end vandets massefylde


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det gælder kun for en homogen genstand. Det forklarer ikke, hvorfor et skib fremstillet af jern eller stål kan flyde.


Svar #4
09. september 2012 af nejvelda

Mange tak for hjælpen Andersen11!

Kan I hjælpe med et andet spørgsmål?

Hvor stor en brøkdel af en flydende genstand med densiteten 0,5 g/mL rager op over vandet?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Her er der tale om en massiv homogen genstand. Man kan regne med, at vand har densiteten ρvand = 1g/mL . . Genstanden synker ved flydning netop så dybt, at den fortrænger en væskemængde, hvis tyngdekraft balancerer med tyngdekraften på genstanden.


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. september 2012 af mathon

 

 

                  Fop = Vunder·ρvand·g = V·ρ·g

                            Vunder·(1 g/mL) = V·(0,5 g/mL)

                            Vunder / V = 0,5

                            (V - Vover) / V = 0,5

                            1 - Vover / V = 0,5

                             0,5 = Vover / V

                             Vover = 0,5·V

                     

                           

                            

 


Svar #7
09. september 2012 af nejvelda

#5 og #6

jamen er det svar på hvor stor en brøkdel? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Brøkdelen er

Vover / V = 0,5 = 1/2


Svar #9
09. september 2012 af nejvelda

mange tak for hjælpen allesammen!!


Skriv et svar til: Betingelse for, at en genstand kan flyde i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.